Δελτίο Τύπου

Αγώνας Αλιείας για μικρούς μαθητές 2014


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο αγώνας Αλιείας για μικρούς μαθητές ,στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής καμπάνιας " Αφήνω τον Γόνο να γίνει Γονιός", ο οποίος συνδιοργανώθηκε από την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σάμου , κ. Πέλλα - Πέλλη Παππά, σε συνεργασία με τον ΝΑ.Ο. Καρλοβάσου την Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014, στο Λιμάνι Καρλοβάσου.

Ο αγώνας αφορούσε στους μαθητές και τις μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων Όρμου Καρλοβάσου, 1ου Ν. Καρλοβάσου και Υδρούσσας , οι οποίοι με τη στήριξη των εκπαιδευτικών τους ασχολήθηκαν με την εν λόγω θεματολογία. Η εκδήλωση είχε ως στόχο αφενός, τη γνωριμία των παιδιών με το άθλημα της Αλιείας κι αφετέρου να διδάξει στα παιδιά από μικρή ηλικία τη σημασία της σωστής διαχείρισης των αλιευμάτων στην ερασιτεχνική αλιεία.

Στον αγώνα συμμετείχαν συνολικά 41 μαθητές. Ο αγώνας είχε διάρκεια 2 ωρών και ο κάθε μαθητής κρατούσε ζωντανά τα ψάρια του σε δοχείο με νερό. Στο τέλος αφού έγινε καταμέτρηση όλων των αλιευμάτων, ο κάθε μαθητής απελευθέρωσε τα ψάρια του ζωντανά στην θάλασσα.


                                                      


Αποτελέσματα αγώνα:

                    


Μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων ακολούθησαν απονομές των βραβείων στους νικητές, στις οποίες παρευρέθηκε και ο Προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Καρλοβάσου, κύριος Λιούρης Κωνσταντίνος.Η χορηγία των καλαμιών ψαρέματος για τον Αγώνα έγινε από την Εταιρεία Ειδών Αλιείας ΣΙΜ Α.Ε., τους ιδιοκτήτες της οποίας, ευχαριστούμε θερμά.

Θεωρούμε παράλειψη να μην ευχαριστήσουμε για άλλη μία φορά τον κ. Γιάννη Κοντορούδα για τη μεσολάβηση και την παραχώρηση του λεωφορείου του Δήμου για την μετακίνηση των μαθητών μας.Ευχαριστήσουμε επίσης από καρδιάς τις εκπαιδευτικούς των σχολείων για την επιλογή του θέματος και την εξαιρετική δουλειά με τους μαθητές τους και τους συνδιοργανωτές του αγώνα για την εξαιρετική οργάνωσή του.