Δελτίο Τύπου

2ο Τουρνουά αλιείας με φελλό από λιμενικές εγκαταστάσεις


Στις 5 Ιανουαρίου 2014 ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το 2ο Τουρνουά αλιείας με φελλό από λιμενικές εγκαταστάσεις που διεξήχθη στο Καρλόβασι της Σάμου.


Ήταν το 2ο Τουρνουά μέσα σε ένα χρόνο που διοργανώθηκε από τον Ναυταθλητικό Όμιλο Καρλοβάσου στα πλαίσια της προσπάθειας της συνεχούς ενασχόλησης των αθλητών του συλλόγου με την αγωνιστική αλιεία με φελλό.


Το τουρνουά αποτελούνταν από 5 αγώνες των 4 ωρών και συνολικά πήραν μέρος 15 αθλητές και αθλήτριες όλων των ηλικιών. Οι τεχνικές που επιτρέπονταν ήταν το εγγλέζικο, το μπολονέζ και το απίκο και ο κάθε αθλητής είχε δικαίωμα να χρησιμοποιήσει όποιο δόλωμα ή μαλάγρα ήθελε, χωρίς περιορισμό στην ποσότητα.

Όλοι οι αγώνες διεξήχθησαν σύμφωνα με τον κανονισμό αλιείας με φελλό της ΕΟΥΔΑ. Σε κάθε αγώνα, νικητής ήταν αυτός που έβγαζε το μεγαλύτερο βάρος αλιευμάτων στον αγώνα και νικητής του τουρνουά αυτός που θα κατάφερνε μετά από τους 5 αγώνες να έχει συλλέξει το μεγαλύτερο άθροισμα βάρους αλιευμάτων. Μετά το πέρας των 4 ωρών ακολουθούσε η καταμέτρηση των αλιευμάτων. Όλα τα αλιεύματα επέστρεφαν στην θάλασσα και το 99% αυτών ήταν ζώντα αφού οι αθλητές έκαναν τα πάντα για να τα κρατήσουν σε καλή κατάσταση, με προσεκτική απαγκίστρωση και φύλαξη σε κιούρτο στην θάλασσα.

Συνολικά αλιεύτηκαν 18,89 κιλά!


Το τουρνουά ολοκληρώθηκε με την τελετή απονομών η οποία έγινε σε γνωστό εστιατόριο του Καρλοβάσου. Μετά το πέρας των απονομών ακολούθησε γλέντι με ζωντανή μουσική μέχρι το πρωί.Οι νικητές της κάθε αγωνιστικής αλλά και οι νικητές του τουρνουά κέρδισαν αξιόλογα δώρα, όλα προσφορά της εταιρίας ΣΙΜ Α.Ε. - www.sim.gr, του κ. Σημαιοφορίδη. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δώρα που δόθηκαν στο τουρνουά ήταν συνολικής αξίας 1220€ με μεγαλύτερο δώρο το αγωνιστικό καθισματάκι ψαρέματος Grauvell αξίας 300€ που δόθηκε στον νικητή του τουρνουά.


Η εταιρία ΣΙΜ Α.Ε. διέθεσε δωρεάν 1kg μαλάγρα της εταιρίας Dynamite Baits σε κάθε αθλητή για κάθε αγωνιστική, δηλαδή σύνολο 60kg!


Νικητής του τουρνουά ανακηρύχτηκε ο αθλητής Μαργαρώνης Δημήτριος με 3620gr, δεύτερος ο αθλητής Σκουδριάνος Αθανάσιος με 1835gr και τρίτος ο Μαρνέζος Ιωάννης με 1690gr.Εντυπωσιακές ήταν οι επιδόσεις των δύο πρωτοεμφανιζόμενων αθλητριών που έλαβαν μέρος με 1325gr η Ποθα Μυρσίνη (ετών 21) και με 1025gr η Κυριακή Πατρώνη (ετών 14).